Betonvloer egaliseren

Uw betonvloer egaliseren is verstandig wanneer u een nieuwe vloer legt. Een gladde ondervloer is namelijk de basis voor uw strakke vloer.
Voor elk type nieuwe vloer egaliseren wij de betonvloer:

  • Tegelvloer egaliseren
  • Houten vloer egaliseren
  • Garagevloer egaliseren
  • Egaliseren voor pvc

Vraag een offerte aan

Waarom je betonvloer egaliseren

Bent u uw woning of bedrijfspand aan het renoveren? Dan verwijdert u vast ook uw oude vloer. Bij het verwijderen raakt de dekvloer vaak beschadigd. Een goede ondervloer is glad, zodat uw nieuwe vloer er knap in komt te liggen. Wanneer we uw betonvloer egaliseren, betekent het dat we de ondervloer glad afwerken. De meeste woningen hebben trouwens geen betonvloer, maar een zandcementdekvloer. Maar veel mensen kennen de dekvloer als betonvloer. Voor het gemak praten we daarom over het egaliseren van betonvloeren.

Wat is egaline

Om uw betonvloer te egaliseren gebruiken wij egaline. Egaline of egaliseercement is een soort vloeibaar cement of gietbeton. Een fijne werking van egaline is dat het vanzelf egaal over de vloer uitvloeit. Zo krijgt u gemakkelijk een dunne laag egaline, van zo’n 3 tot 15mm om uw betonvloer te egaliseren.

Werkwijze betonvloer egaliseren

Voor het egaliseren van uw betonvloer maken we egaline aan. Dit doen we buiten uw woning of bedrijf, door een grote mixer aan te sluiten op stroom en water. De machine mixt de droge egaline met het water tot vloeibaar mengsel. Onze egalinepomp pompt de egaline vervolgens uw woning of bedrijfspand in, waar wij het via een slang verspreiden over uw betonvloer. Nog even na strijken en u heeft een prima basis voor uw nieuwe vloer!

Wat is de droogtijd van egaline?

Wanneer wij uw betonvloer egaliseren, kan uw nieuwe vloer er vrij snel in. De droogtijd of uithardingstijd van egaline is afhankelijk van de dikte van de egaline en de temperatuur in de ruimte. Gemiddeld kunt u na ongeveer 4 uur weer over uw vloer lopen. Maar uw vloer moet 100% uitharden voordat uw nieuwe vloer erin kan. De volledige droogtijd van egaline is daarom 24 tot 36 uur.

Vloer egaliseren kosten

Wilt u uw betonvloer laten egaliseren, dan wilt u vooraf uiteraard weten wat de kosten zijn van het egaliseren. De kosten van het egaliseren van uw vloer hangen af van het aantal m2. Wilt u exact weten wat vloer egaliseren kost? Vraag dan een offerte aan. Dan krijgt u een prijs speciaal voor uw vloer.

reviewtag

Echte vakmannen. Vloer perfect geëgaliseerd en vervolgens de tegelvloer prachtig gelegd. Mooie zichtlijnen en strak afgewerkt rondom de kozijnen. Vakmannen pur sang. Bedankt Heeren van Wester, we zullen met plezier over onze nieuwe vloer lopen.

Sylvia en Jelle